Mengenai Batangau Jaya

Maklumat Syarikat
Nama Syarikat BATANGAU JAYA SDN BHD.
Lesen Berniaga BLN 0671917-T
Alamat Surat Menyurat Kg. Pelantung Beluran /Telupid 90107 Sandakan, Sabah, Malaysia
Status 100% Bumiputera
Urusan Perbankan Maybank
Modal Berbayar RM300,000.00
Akaun Bank Perniagaan 560166127046
Latar Belakang Syarikat

Batangau Jaya Sdn. Bhd yang asalnya sebuah syarikat kecil Ektif Maju Jr. Kontraktor. Syarikat asal Ektif Maju Jr. Kontraktor telah beroperasi sejak Ogos 2007. Untuk mneyahut cabaran pengurusan dan mengembangkan syarikat dengan lebih efektif, Batangau Jaya Sdn. Bhd di tubuhkan pada Febuari 2018. Batangau Jaya Sdn. Bhd menyediakan pelbagai perkhidmatan seperti pembinaan jalan raya, pembinaan jambatan, pembinaan banggunan, penyelengaraan bangunan, penyelengaraan jalanraya, serta perkhidmatan bekalan seperti menyediakan makanan masakan Islam, katering dan sebagainya. Ektif Maju Jr. Kontraktor memegang lesen PUKONSA sejak tahun 2014, CIDB sejak 2015 dan lesen PMS sejak 2017. Ektif Maju sebagai salah satu syarikat di bawah Batangau Jaya Sdn. Bhd akan meneruskan perkhidmatan dengan mensasarkan keupayaan yang lebih besar. Sementara itu keupayaan syarikat akan ditambah baik untuk menjadi salah satu syarikat yang berjaya di Sabah.
       Batangau Jaya Sdn. Bhd berpegang kepada prinsip yang menekankan kepada kepuasan dan kualiti kerja yang tinggi, dan sentiasa memberi perkhidmatan yang terbaik setiap masa.


MISI

Memberikan perkhidmatan yang terbaik, penuh dedikasi dalam melaksanakan tugas dengan kualiti yang konsisten dan bolej dipercayai


VISI

Menjadi syarikat bumiputera binaan dan perkhidmatan yang berjaya